someni!

Tumblr : http://rethot.tumblr.com/
Blogger : http://ripsah.blogspot.fi/
twitter; https://twitter.com/JenniTikka
instagram:https://www.instagram.com/jennitikka/
https://fi.pinterest.com/riesutikka/
https://www.youtube.com/channel/UCBcZhada_BOid8BwJgXx-gQ

lauantai 8. huhtikuuta 2017

my little pony!

My Little Pony: Ystävyyden taikaa (engl. My Little Pony: Friendship Is Magic) on yhdysvaltalais-kanadalainen Hasbron My Little Pony -lelusarjan pohjalta tehty lasten animaatiosarja. Sarjan on luonut Lauren Faust, joka on työskennellyt miehensä Craig McCrackenin rinnalla sarjoissa Tehotytöt ja Foster's Home for Imaginary Friends.
Sarjaa on tähän mennessä esitetty kuusi tuotantokautta, joista kaikilla muilla kausilla paitsi kolmannella on ollut kullakin 26 jaksoa. Kolmannella tuotantokaudella jaksoja oli puolet vähemmän eli 13 kappaletta. Sarjan seitsemännen tuotantokauden esitys Yhdysvalloissa alkaa huhtikuussa 2017. Suomessa sarjaa on esitetty televisiossa alkuperäisten esitysten jälkeen suomeksi puhuttuna.

Sarja seuraa Twilight Sparkle -nimistä yksisarvista, jonka tämän opettaja ja mentori, prinsessa Celestia, lähettää Ponyvilleen opiskelemaan ystävyyden taikaa. Twilight Sparkle on aluksi skeptinen asian suhteen, sillä häntä kiinnostaa enemmän opiskelu, kuin ystävien saaminen. Ponyvilleen saapuessaan Twilight ystävystyy viiteen hyvin erilaiseen poniin, joista jokainen edustaa omalla tavallaan ystävyyden erilaisia osa-alueita. Twilightin uusia ystäviä, ja sarjan viisi muuta päähenkilöä, ovat pegasokset Rainbow Dash ja Fluttershy, maaponit Applejack ja Pinkie Pie, sekä pääkuusikon toinen yksisarvinen Rarity.
Sarjan jaksot keskittyvät pääsääntöisesti päähenkilöiden arkipäiväiseen elämään Ponyvillessä ja sen ympäristössä, ratkoen arkipäivän ongelmia ja kommelluksia. Tapahtumien keskiössä on yksi tai useampia pääkuusikon jäsenistä, ja useimmissa jaksoissa on jokin ystävyyteen tai jokapäiväiseen elämään liittyvä opetus. Ensimmäisellä kaudella ponit lähettivät usein kirjeitä prinsessa Celestialle, opittuaan jotain uutta ystävyydestä. Joissakin jaksoissa esiintyy myös Söpöysmerkkiklubi (engl. Cutie Mark Crusaders eli CMC), jossa Applejackin pikkusisko Apple Bloom, Rarityn pikkusisko Sweetie Belle ja heidän ystävänsä Scootaloo yrittävät epätoivoisesti keksiä erikoistaitonsa ja saada söpöysmerkkinsä. Viidennen kauden loppupuolella he viimein onnistuvatkin siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti